Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

ANKETA


BLOG O .....

Svemu i svačemu što uveseljava, ljuti i rastužni mladog čovjeka.

Kada ste me čitali



MOJ MAIL

Ako imate pitanja, pritužbe, kakve prijedloge ili nešto slično možete mi pisati na : grga_sk@net.hr

COOL Postovi

Noć na Glavnom kolodvoru
MATURALAC - Epizoda 1
MATURALAC - Epizoda 2
MATURALAC - Epizoda 3
MATURALAC - Epizoda 4
MATURALAC - Epizoda 5
MATURALAC - Epizoda 6
MATURALAC - Epizoda 7
MATURALAC - Epizoda 8
INVENTURA 2006.godine
INVENTURA 2007.godine - Svi važni događaji prethodne godine
HRVATSKA KOSTAJNICA - Kestenijada
TOPUSKO - Mjesto za odmor




Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Sisak.info
Index.hr
IMGspot.com
NOVA TV
Youtube

[utorak][25.12.2007.]

INVENTURA 2007.godine

Dragi moji čitatelji, još je jedna godina iza nas. Bilo je tu svega, i onoga što treba i onoga što ne treba. Normalno, ne bi ja bio ja, da se nisam malo potrudio i odlučio Vas podsjetiti na sve što se dogodilo u proteklih godinu dana. Na kraju ćete imati i priliku vidjeti našu 2007.godinu u slikama. Moram napomenuti, kako sam istaknuo uglavnom događaje koji su ovako mene zainteresirali, ali i događaje koji su izazvali brojne komentare na ulicama, po kafićima, u studentskim klupama….. Događaji koji su vezani kako za našu lijepu Hrvatsku, tako i za ostale zemlje svijeta. Prije nego što počnete čitati, obratite pažnju na vašu lijevu stranu, gdje vidite tri anketna pitanja pa ako stignete odgovorite tek toliko da vidim što Vi mislite. Pa krenimo sada redom po mjesecima……
Na početku godine Europskoj uniji su se priključile još dvije zemlje, Bugarska i Rumunjska. Upravo ove godine Europska unija je proslavila svoj 50.rođendan ( sve najbolje no ). Bio je ovo uspješan mjesec za naše sportaše. Tako je Ana Jelušić osvojila izvrsno drugo mjesto u slalomu na Sljemenu, dok je Ivano Balić proglašen najboljim igračem i asistentom na svjetskom rukometnom prvenstvu. No bio je ovo loš mjesec za Ivu Sanadera zbog njegovih misterioznih satova, ali također je mjesec obilježila afera Jadranke Kosor i Jadranke Cigelj ( 1:0 za tetu paštetu ).
U veljači je aktualan bio HRT. Prvo su uveli titlove u dnevniku za gluhe osobe ( za svaku pohvalu ) , potom je Mirko Galić razriješen sa mjesta direktora programa ( buuuhuuu ), a onda nešto nečuveno i nedopustivo ( !?!?!? ), Dnevnik HRT-a pod vodstvom Danka Družijanića je kasnio nevjerojatnih 30 sekundi. Mjesec je obilježila smrt poznate starlete Anne Nicole Smith, koja se predozirala u svojoj sobi. Britney je pak pukla i obrijala svoju glavu. No kod nas je veliku prašinu digla Severina sa svojom kontraverznom ulogom u kazališnoj predstavi „Gospoda Glembajevi“.
Ožujak, nije ožujsko pivo, već je veliku buru uzrokovala Karlovačka pivovara sa istjecanjem amonijaka i sa jednom smrtnom posljedicom. Veliki strašan zločin dogodio se i u Petrinji gdje je Vlastimir Kihalić ubio 3 žene ( osuđen je na 40 godina zatvora, no objesio se u zatvoru iz trećeg pokušaja ). Veliko razočarenje za sve ljubitelje skijanja, napustila nas je Janica Kostelić koja se posvetila otvaranju kozmetičkog salona u Rijeci. Nije ovo bio dobar mjesec za ljubav, stoga se razveo najbogatiji Rus, Roman Abramovič, te se razvela Nina Morić. Možda se skompaju njih dvoje sada tko zna. Doktoru Šimiću, sklonom mitu, odzvonilo je kada ga je otkucala jedna pacijentica. No otkucalo je i Vladimiru Zagorcu kada je započela afera oko dijamanata. Dosta o aferama. Veliki se poslovni pothvat dogodio tokom ožujka. Naime, Dukat je prodan francuskom Lactalisu, te je zbog toga Konzum odlučio maknuti sve Dukatove proizvode sa svojih polica tako da je Vindija uživala malo u tim lagodatima.
Nakon kratke i teške bolesti, tokom mjeseca travnja je preminuo lider SDP-a, Ivica Račan. No travanj je obilježen i sa mnogo odličja : Hrvati su osvojili zlato na svjetskom vaterpolskom prvenstvu ( svaka čast dečkima ) dok je Stipe Drviš postao prvak u poluteškoj kategoriji. Ivo Karlović je pak prekinuo sa teniskom reprezentacijom, isto kao što je Zuhra raskinuo sve odnose sa NOVA TV. Kraj mjeseca je obilježila strašna tragedija na sveučilištu u Virginii, gdje je ubijeno 33 a teško je ranjeno 29 studenata.
Početkom svibnja splićani su dobili svoju novu splitsku rivu koja je poslije i tokom ljeta lagano od vrućine pucala po šavovima. Velike promjene dogodile su se na čelu Francuske gdje je predsjednik postao Nicolas Sarkozyj, dok je u Velikoj Britaniji novi premjer postao Brown koji je zamijenio Blaira. Tokom mjeseca, malo se opustio vozač ministra Kalmete koji je optužen za reketarenje običnog građanina. To je što se tiče politike za ovaj mjesec. Svibanj je obilježen i iznenadnom smrću velikog kantautora Đorđa Novkovića koji je iznenada preminuo u svom domu. Kada smo kod glazbe par vijesti : Paris Hilton završila u zatvoru radi prebrze vožnje, Severina i Mate Čuljak opet zajedno dok je Marija Šerifović ( predstavnica Srbije na Eurosongu ) sa pjesmom „Molitva“ dovela Eurosong u Srbiju ( znate onaj lijepi dečkić okružen sa onim zgodnim curama, ili ženska, zar je to sada bitno ). No, ovaj je mjesec započela velika trakavica Pokos vs.Radeljak. Mislim da nema potrebe išta pisati jer i ptičice na grani znaju što se sve izdogađalo u proteklih pola godine. Znate onu priču, Cvjetni trg, stan, Mehunka, SMS porukice, pa malo informirati cijelu Hrvatsku itd, itd…. Druga bombastična vijest koja je odjeknula je bio povratak Mirjane Lučić u Hrvatsku, točnije na Hvar na poziv tamošnjeg gradonačelnik ( krumpir godine – veliki marketinški trik ). E da, skoro sam zaboravio, ali tko bi zaboravio ispade Ivice Kirina i njegovih isječaka „Kiro prosviro“ koji su nas od srca nasmijala.
Bilo je glazbeno u lipnju, mislim, izvršena je izvrsna operacija „Maestro“ gdje su uhićena tri „tenora“ Hrvatskog fonda za privatizaciju. No nije uhićen glavni dirigent. A treba pohvatati i cijeli orkestar….. Ima tu posla. Na čelo SDP-a je došao novi predsjednik, Zoran Milanović. U drugom taboru, taboru HSLS-a, Đurđa Adlešić je operirala tumor - uspješno. Mjesec je bio obilježen pravim baby boomom : Lana Klingor, Christina Aguliera, te izvanbračno dijete Gorana Višnjića sa Mirelom Rupić. U lipnju se vodio veliki spor Hrvatske i BiH oko gradnje mosta na Pelješcu, malo ćemo graditi pa malo ipak ne. Kraj mjeseca je bio obilježen odlaskom velikog pjesnika i književnika važnog za hrvatsku književnost, Dragutina Tadijanovića, hvala mu na prelijepim pjesmama s kojima smo odrastali tokom našeg osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.
Mjesec srpanj je započeo sa velikim koncertom u Londonu povodom 10-godišnjice Dianine smrti. U Hrvatskoj je počelo pak sa velikom gay povorkom koja je okupila oko 300 ljudi, i za sveto čudo Božije nije bilo većih ispada. Radi visokih temparatura, požari su prijetili Ateni, ali i našoj zemlji. Glavna vijest srpnja je bila je pad helikoptera u Vukovaru koji je odnio za sobom tri života. Do dan danas istraga nije završena i uzroci tragedije se i dalje istražuju. Isti je mjesec počelo suđenje koje se pratilo sa velikom pozornošću, tj.suđenje Asimu Kurjaku koji je optužen za prodaju ženskih jajnih stanica te je optužen za smrt trudnice na Svetom Duhu. Lijepa vijest za kraj, kako za koga. Mladi igrač Dinama, Eduardo Da Silva prešao je u Arsenal. Neka mu je sa srećom.
Mjesec kolovoz nije bio baš bajan za Hrvatsku, ali ni za svijet. Obilježile su ga brojne afere – oko izgradnje sportskih rukometnih dvorana u Zagrebu i Osijeku, afera oko odbojkaškog trenera Mraovića ( koji je na kraju postao izbornik Hrvatske odbojkaške reprezentacije ), počele su prepirke Hrvatske i Slovenije oko ZERP-a, veliki požar je prijetio gradu Dubrovniku u srcu turističke sezone, veliki požar je prijetio i Grčkoj ( stotine mrtvih ), uragan Dean pustošio Amerikom, veliki potres u Peruu, te velika tragedija koja je zavila Hrvatsku u crno : Kornatska tragedija, čiji je požar odnio 12 života vatrogasaca, uzrok požara je bio jedan običan opušak cigarete. No nije sve bilo tako crno. Mjesec je bio lijep za Tarika Filipovića i Lejlu Šehović koji su se tajno vjenčali te obznanili kako je Lejla trudna. Vjenčali su se i Mirna Maras i Mario Valentić, Nikolina Pišek se ludo zaljubila u Kristijana Curavića. Sretan je bio ovo mjesec i za mladog speleologa Igora Jelinića koji je uspješno spašen iz trodnevne akcije spašavanja u talijanskim Alpama. Manje uspješan je bio ovo mjesec za Hloverku Novak Srzić, koja je ponovno promijenila svoju matičnu TV kuću, te je ponovno imamo priliku gledati na HRT-u, ali u ulozi glavne informativne urednice, te je tako NOVA TV s njom raskinula milijunski ugovor.
Mjesec rujan je bio pun ponosa i suza radosnica za sve nas radi naše Blanke Vlašić koja je osvojila svjetsku zlatnu medalju u skoku u vis preskočivši 2.05 cm što je bilo dovoljno za osvajanje medalje. U rujnu su prštale same ostavke : Glavaš dao ostavku u svojoj stranci, Đapić dao ostavku na mjesto gradonačelnika Osijeka, Tadić i Rožić napustili HSP. Mjesec je obilježen urušavanjem Kupske ulice u Zagrebu ( Tko je kriv…zar je važno tko je kriv….. ). No, svijet je napustio veliki umjetnik i pjevač Luciano Pavarotti. Ostali događaji : počela 4.sezona Big Brothera, Spice Girls se vratile ponovno na scenu. A na kraju mjeseca šok za sve Hrvate. Presuda haškog suda : Mrkšić 20 godina, Šljivančanin 5 godina dok je Radić oslobođen. Veliki gnjev, velika tuga mnogih majki, očeva i obitelji koji su ostali bez svojih najmilijih tokom ratnih godina.
Nakon što se „malo“ urušila Kupska ulica, Kerum je to isto učinio sa kulturnim spomenikom „Nada Dimić“ u Zagrebu te se pravdajući kako nije znao da je u Zagrebu tako sve mekano. Mjesec listopad je također bio obilježen velikim redovima ispred banaka, gdje se nastojala kupiti barem jedna dionica HT-a, te se tako pokazalo kako Hrvati vole riskirati. A znate kako kaže ona stara : „Tko ne riskira, ne profitira“. Bio je ovo loš mjesec za Super Silvu koja je pri povratku sa koncerta doživjela tešku prometnu nesreću od koje se i danas oporavlja. Loš mjesec i za Ivu Pukanića i njegovu ženu koja je imala par ispada u javnosti koji su navukli koju suzu Ive Pukanića na njegove rumene obraze. No, zasigurno najveći shoowman bio je Maminjo alias Zdravko Mamić sa neodoljivim striptizom u zračnoj luci Pleso koji je izmamio uzdahe brojnih žena, ali je ipak dublji trag ostavio njegov ispad na novinare gdje pritom nije birao riječi „hvale“ za vrsne nam sportske novinare i novinarke. Kačili su se i Mesić i Sanader i jedva se dogovoriše tko će u New York da održi govor u velikoj zgradi UN-a. Rezultat, 1:0 za Sanadera. Rezultat raste, jer Osijek preko noći postaje Sanadergrad, stoga 2:0 za našega Premjera. Veliki šok je potom zavladao cijelom bivšom Jugoslavijom, kada se u rano jutro proširila vijest da je kod Nove Gradište poginuo mladi pjevač Toše Proeski. Jedan mladi život, jedan talentirani pjevač sa božanstvenim glasom, gleda nas sada odozgora no njegove pjesme će se stalno pjevati. Kako ne bi završio mjesec sa nekim lošim vijestima, tu su turističke brojke, tj novčane brojke koje prikazuju koliko su turisti ostavili kod nas – ukupno 7 milijardi eurića. Hvala im u ime ministarstva turizma, prometa i razvitka ili kako već.
Studeni, izbori, Jadranka Puž, i moj brat također, autostoperi, i slično. „Tu ne postoje strane, niti lijeva ni desna….“ (op.a.pjesma Ivanke Mazurkijević i Hladnog piva ). Nije se moglo pobjeći, sakriti a da nismo gledali crvene, plave, zelene, žute i one malo manje bitne koji po osvojenom postotku nisu ni vrijedni spomena. No jedno je točno, HDZ 66 mandata, SDP 56 mandata. Propust koji je potom čelni čovjek SDP-a napravio je taj da je Ljubo Jurčić naglo odustao od svoje premijerske fotelje, kako kažu na vlastiti zahtjev. No osim izbora, aktualna stvar je bila i najvažnija sporedna stvar na svijetu – nogomet i to utakmica protiv Engleza koja se gledala u jednom dahu. Ali se taj jedan dah isplatio jer smo ih rasturali, te smo izborili plasman na EURO. Nije niti ovaj mjesec mogao proći bez Vlatkice Pokos koja je imala spontani pobačaj. Druga glavna vijest među fenci šmensi ljudima je bila ta kako je Goran Višnjić napokon priznao dijete sa Mirelom Rupić. Malo se momče ustrašio. Tu valja spomenuti kako se Vuco opet malo zaigrao, te znate onu njegovu : „volim piti, volim piti i udariti….“ Ili kako ta pjesma ide ono….. aha da : „volim piti i ljubiti….“ali on baš i ne ljubi svoju ženu. Crna strana ovog mjeseca je samoubojstvo tri mlada ročnika u vojarnama u Hrvatskoj te stravično peterostruko ubojstvo u Puli. Zločin koji je zavio puljane u crno.
Mjesec prosinac je bio kao stvoren za našu Vladu da povisi cijene većini prehrambenih proizvoda. Naravno da smo na taj način dali više poreza našim ministrima. Bilo je tu svega, ponajviše pjevanja. Gost u Zagrebu je bio 50 Cent komu je prije velikog nastupa publiku zagrijala Jasna Zlokić sa svojom nezaboravnom skitnicom. No dečec se malo opustio te ušmrkao koji gram kokaina da bude malo vesel, no kada su ga uhvatile kamere HRT-a, rekao je da j……Hrvatsku. Mislim da se neće više vraćati kod nas. Zapjevao je i Ivan Rakitić i to ni više ni manje nego uz Milu Kitića. Plesalo se tu na stolovima, ruke su bile u zraku u svakom slučaju bilo mu je sigurno bolje nego na 50 Centu. Ovaj ćemo mjesec pamtiti i po završetku brojnih show programa. Tako je pobjednik 4 sezone Big Brothera Vedran, pobjednici druge sezone Plesa sa zvijezdama su Luka NIžetić i Mirjana Žutić dok je u Showtimeu pobijedila mlada Franka sa novim službenim hitom „Ovaj dan“. Sudstvo je u Hrvata ovaj mjesec bilo aktivno, tako je Asim Kurjak osuđen na 8 mjeseci zatvora, dok je Hrvoju Žužiću dosuđena kazna od 5 godina zatvora i 3 godine zabrane vožnje vozilom. Napokon nam se i Vladimir Zagorec vraća kući, u svoju rodnu grudu iako ju je pokušavao izbjeći i zaustaviti taj povratak koliko god je dugo mogao. Osim Zagorca, u svoje domove se vraćaju stanari Kupske ulice. No oni su bar jedva čekali taj dan kada će se vratiti u svoje domove za razliku od Zagija. Što fali Hrvatskoj samo neka mi to kaže. Ha ha. Aktivna je bila i zagrebačka mafija koja je likvidirala Davora Zečevića koji je bio na vikendu pušten iz zatvora. Mjesec je obilježila i velika krvava pljačka Getroa. Ovaj puta, pogubna za kradljivce. Sva tri zaštitara Sokol Marića su živa i zdrava. Bravo dečki. Sada se samo čeka trenutak kada će se uhvatiti onaj treći koji bježi po Hrvatskoj, ako je uopće još u zemlji. Predsjednik Mesić je rekao svoje konačno DA….pardon, nije rekao da ali je odabrao mandatara nove Vlade. To je Idemo Ivo dalje Sanader. No kraj ću završiti sa lijepim vijestima. Hloverka Novak Srzić, vrsna novinarka, uspješno je operirala rak dojke, te se sada uspješno oporavlja. Velike pohvale upućujem i RTL televiziji koja je u humanitarnoj akciji „Budi mi prijatelj“ skupio preko dva milijuna kuna za djecu koji ma je to najpotrebnije. Ali zasigurno lijepa vijest koja nam je navukla osmijeh na lica od sreće, je ta da se jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić vratio svojoj kući. Neka mu je dalje sa srećom, neka se što prije oporavi.
Eto dragi moji, tko je htio čitati sve ovo, nadam se da mu se svidjelo i da mu nije dosadno bilo, ali sam uistinu nastojao da pretresem sve važnije događaje koji su obilježili ovih 12 mjeseci iza nas. Do iduće inventure za godinu dana, pazite što radite i pamet u glavu.





[ 4 KomentarA ][PrinT ][# ]


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.