Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

< kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

ANKETA


BLOG O .....

Svemu i svačemu što uveseljava, ljuti i rastužni mladog čovjeka.

Kada ste me čitali



MOJ MAIL

Ako imate pitanja, pritužbe, kakve prijedloge ili nešto slično možete mi pisati na : grga_sk@net.hr

COOL Postovi

Noć na Glavnom kolodvoru
MATURALAC - Epizoda 1
MATURALAC - Epizoda 2
MATURALAC - Epizoda 3
MATURALAC - Epizoda 4
MATURALAC - Epizoda 5
MATURALAC - Epizoda 6
MATURALAC - Epizoda 7
MATURALAC - Epizoda 8
INVENTURA 2006.godine
INVENTURA 2007.godine - Svi važni događaji prethodne godine
HRVATSKA KOSTAJNICA - Kestenijada
TOPUSKO - Mjesto za odmor




Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Sisak.info
Index.hr
IMGspot.com
NOVA TV
Youtube

[petak][18.08.2006.]

Maturalac ( epizoda 2. )

Nakon ipak par odspavanih minuta, probudio nas je glas umiljatog vodiča, Tomislava ( kojeg smo cijelo vrijeme zvali Tomo - logično ne ). Počeo je nešto pričati o Veroni, dok smo se mi uspjeli svi probuditi, bio je već gotov, tkao da nas većina nije ni čula što je pričao. Uglavnom bilo je riječ o Veroni, mjestu u Italiji gdje smo upravo dolazili. Užasna vrućina nas je ubijala, no ipak smo izdržali. Izašavši iz autobusa, lagano smo se uputili u sam centar grada, gdje smo došli pred njihov parlament u Veroni ( uglavnom riječ je o ogromnoj zgradi iz kojih se čulo lupetkanje po tastaturama, galama, vikanje ), ali najbitnije, tamo je bio hlad. No nama je pažnju odvukla priprema za jednu operu koja se odigravala u obližnjem otvorenom kazalištu koje je veoma slično kao naša pulska Arena. Ispred kazališta su se nalazili ogromne skulpture, i slično. Nas je više to zanimalo nego... Ne šalim se. No ono što smo svi čekali bile su riječi vodiča, SLOBODNI STE do... više se ni ne sjeća, samo znam da smo imali tri sata slobodno.

Svi smo navrlili u tu jadnu malu uličicu kako bi smo u što kraćem vremenu obavili što veći šoping. Imali smo sreće, jer smo upali u najveći popust koji je bio čak i do 50%. No jedno veliko razočarenje za muškarce, trgovinu sa muškim stvarima morate tražiti sa povečalom. Neki su uspjeli popiti i kavu od nevjerojatnih 5,00 €. Da da, toliko su im naplatili, kao da ih poslužuju u zlatnim šalicama ja bi nešto rekao. Uglavnom, to smo obavili, i još nam je ostalo vremena za laganu šetnju gradom iako se nije imalo što razgledati osim izloga. No posjetili smo balkon Romea i Julije gdje se odigrao onaj famozni monolog : "o Romeo, Romeo, zašto si Romeo...." pitam se i ja. Ono što je morao učiniti svatko tko posjeti ovo mjesto, je protrljati Julijinu sisu. Bilo je tu smijeha. Ovo što vidite ispod je famozna Julija. Većina je to i napravila. Kažu, tako će ti se sve želje ostvariti ili tako nešto. No ono što je najzanimljivije je maleni hodnik koji vodi do Julije. Upravo u tom hodniku, većina zaljubljenih parova ostavlja svoje poruke. Stoga, ako se tamo zateknete, samo ostavite ljubavnu poruku na zidu. Zid apsolutno ne možete promašiti, sav je ispisan, i obljepljen papirićma.

I tako su brzo završila ta tri sata, onaj tko je imao što kupiti to je i obavio, onaj koji nije ništa kupio morat će šoping obaviti u Lloret de Maru. Lagano smo se svi uputili prema autobusu kako bi se spremili za Francusku, točnije Nicu gdje trebamo nočiti. Jedva čekam da dođemo tamo. Bili smo svi nestrpljivi. Francuskoj čuvaj se, dolazimo. Viva la France..... ( nastavak priče slijedi )



[ 0 KomentarA ][PrinT ][# ]


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.